Eerste communie

De voorbereiding op de eerste communie gebeurt in samenwerking met de scholen.

De eerste communie is geen schoolviering maar een viering binnen de parochie en de kerkgemeenschap. Een eerste communie is geen overgang van kleuter naar eerste leerjaar en zeker geen optreden. Het is de eerste volle deelname aan de eucharistie, waarbij het ontvangen van de communie belangrijk is voor de kinderen. Vandaar dat het ook zinvol is dat er een actieve participatie is van groot en klein … en centraal staat steeds Jezus Christus. Hij is het die onder ons komt waar we in Zijn naam samen zijn.

Eerste communie 2021

Eerste Communievieringen vinden plaats op :

• Zaterdag 1 mei 2021:  Eerste communie in Schellebelle en Wichelen voor de scholen van Schellebelle, Serskamp en Wichelen.

Zondag 2 mei 2021:               10.00 u – Wanzele

Zaterdag 8 mei 2021:             14.00 u – Smetlede

15.30 u – Oordegem

Zondag 9 mei 2021:                10.00 u – Impe

Donderdag 13 mei 2021:       09.00 u en 10.30 u - Lede

DIE DATA EN PLAATSEN KUNNEN NOG WIJZIGEN AFHANKELIJK VAN DE MAATREGELEN VAN DE REGERING OMWILLE VAN HET CORONAVIRUS.

INSCHRIJVEN

Online inschrijven voor eerste communie 2021 kan HIER

Om uw kind te kunnen inschrijven voor de eerste communie moet  dit document,
ingevuld zijn  tegen uiterlijk 15 februari 2021.
Voor vragen i.v.m. de inschrijving kan u terecht op het parochiaal secretariaat

- Openingsuren: di en vrij  van 9u30 tot 12u – do van 16u tot 19u     Email : secretariaat.lede@proximus.be