Eerste communie

De voorbereiding op de eerste communie gebeurt in samenwerking met de scholen. De viering heeft plaats in de kerk van de parochie waar de school gevestigd is. De datum verschilt van parochie tot parochie.

De eerste communie is geen schoolviering maar een viering binnen de parochie en de kerkgemeenschap. Een eerste communie is geen overgang van kleuter naar eerste leerjaar en zeker geen optreden. Het is de eerste volle deelname aan de eucharistie, waarbij het ontvangen van de communie belangrijk is voor de kinderen. Vandaar dat het ook zinvol is dat er een actieve participatie is van groot en klein … en centraal staat steeds Jezus Christus. Hij is het die onder ons komt waar we in Zijn naam samen zijn.

Eerste communie 2019

Eerste Communievieringen vinden plaats op :

• zaterdag 18 mei : Oordegem en Smetlede
  • zaterdag 25 mei:  Impe en Wanzele
  • donderdag 30 mei: Lede

EERSTE COMUNNIE op woensdag 1 mei 2019

om 9 uur te Schellebelle (voor de scholen van Bruinbeke en Schellebelle)

om 11 uur te Wichelen (voor de scholen van Serskamp en Wichelen)