NOVEEN IN LEDE

12/06/2018

Het voelde dit jaar een beetje ‘raar’ aan, ‘anders’ dan andere jaren. Waar we gewoon zijn om, als we de ommegang gaan, op het marktplein in de kermisdrukte toe te komen, bereikten we nu de kerk via een bouwwerf. De rondgang die we anders rond de kerk maakten, was daarbij uitgesloten. 

Het was ook ‘in’ de kerk te zien. De kaarsen stonden niet zo talrijk te branden als de voorbije jaren en het was er meestal heel stil. 

Maar…niet getreurd. De werken zaten er al een hele tijd aan te komen en moesten eens gebeuren. Ook daar komt een einde aan! Als het marktplein af is, zetten we de deuren van de kerk wijd open en vieren mee feest. En tegen 2019, weer een klein jubileumjaar, zal de markt roodgloeiend zijn met een speciaal multimediaal massaspektakel op 3 en 4 mei! Wij kijken er al naar uit!

Ondanks de hindernissen van de werken was de noveen weer een mooie negendaagse gebedsperiode. Voor vele Ledenaars blijft het beeld van de Zoete Nood Gods een mijlpaal in hun leven en velen kijken uit naar ‘hun’ noveen. Ook de zon was weer volop van de partij. Alleen spijtig dat juist op vrijdag bij de ommegang van Samana, PC Ariadne en WZC Markizaat de paraplu’s boven gehaald moesten worden. 

Wij danken alle mensen die op één of andere manier meewerkten aan de vele diensten en hun steentje bijdroegen om er een intense tijd van te maken. Ook alle mensen die de ommegang gingen, zowel de mensen van elke dag als de mensen die eenmaal meededen. De kaarsen in de kerk doven stilletjes uit maar de warmte van Maria blijft branden in het hart.