DAG WERELD, DAG MENSEN.

Op zondag 22 september namen de Chiro en de KSA de start voor hun nieuw werkjaar. Om 11.00 u kwamen ze naar de kerk en verzorgden er mee de viering. De groepsleiding stelden hun jaarthema’s voor: 

 

Tien op Team, dat krijg je als KSA’(st)er als je inzet op samenwerking!

In KSA werken we samen, helpen we elkaar, rekenen we op elkaar en vinden we steun bij elkaar. Als lid gebeurt dat bij het uitvoeren van opdrachten, het plezier maken en het spelen tijdens uitdagende activiteiten. Als leiding werk je samen aan activiteiten, projecten en evenementen. Gaandeweg versterk je de band tussen de teamleden en ontstaan er hechte vriendschappen voor het leven.

KSA staat voor grote verbondenheid, dankzij alle samenwerkingen. We zijn steeds op zoek naar nieuwe verbindingen, naar wie het pad naar KSA nog niet gevonden heeft. Dat daagt ons uit, samen gaan we voor Tien op Team

 

Met 'Grenzeloos Chiro' willen we buiten onze eigen Chirogrenzen gaan en in ontmoeting gaan met andere jeugdbewegingen over de (lands)grenzen heen! 
We eten taco's, onze kleren zijn 'made in China', we slapen in Zweedse bedden en we gamen met mensen aan de andere kant van de wereld. Ja, we zijn wereldburgers. We horen of lezen verhalen over mensen aan de andere kant van de wereld. Maar we weten niet altijd wie ze echt zijn. Want overal in de wereld zijn jeugdbewegingen met hetzelfde bezig: kinderen en jongeren laten organiseren, leren, ervaren en spelen. Door te focussen op ‘internationaal’ willen we onze chiroleden en leiding motiveren om hun blik te verruimen en uit hun comfortzone te treden. Want we leven als Chirojeugd Vlaanderen niet op een eiland, we mogen niet alleen onze eigen groep belangrijk vinden, maar we moeten ook aandacht hebben voor de gemeenschap om ons heen. We wonen allemaal op dezelfde wereldbol en onze stem klinkt luider als we die met velen tegelijk laten horen. We laten de stem van kinderen en jongeren horen, dat willen we niet alleen doen voor de kinderen en jongeren in ons land, maar voor alle kinderen wereldwijd. Dat doen we vanuit ons gevoel voor rechtvaardigheid. 
We gaan dit jaar dus samen proberen onze blik te verruimen !