EEN BIJZONDERE UITNODIGING voor een BIJZONDERE AVOND. EEN UITNODIGING VOOR ALLE INWONERS VAN GROOT-LEDE.

In 1414 arriveert een bijzonder beeld vanuit Keulen in Lede: Zoete Nood Gods.
Geen wereldschokkend nieuws. Wel een gebeurtenis die de eeuwen daarna grondig zal bepalen.

In 2014 werd deze 600-jarige traditie alle eer aangedaan met een feestelijke jubileumeditie van de vijfjaarlijkse processie.In 2019 wordt resoluut een andere weg ingeslagen. De processie wordt omgebouwd tot een indrukwekkende openluchtevocatie: #M – Beeld van Liefde.

De recent vernieuwde Markt van Lede wordt het hart van het gebeuren. Het publiek neemt plaats op een grote comfortabele zittribune en ziet een wervelende evocatie aan zich ontplooien. De Sint-Martinuskerk vormt het decor. Een bekend Vlaams acteur neemt de toeschouwers mee in een tocht vol emoties en auditieve prikkels. Het verhaal wordt ondersteund door meer dan 250 figuranten, acteurs, …

#M is een creatie voor Lede, Een project dat vanuit zijn rijke inspiratie, een groot publiek in al zijn diversiteit zal aanspreken

Om deze unieke evocatie (met een uitstraling tot ver buiten de regio Aalst – Dendermonde) te realiseren, zijn we op zoek naar HONDERDEN MEDEWERKERS. Acteurs, figuranten, zangers, dansers, decorbouwers, kostuum- en grimemedewerkers, promotieteams, onthaalmedewerkers, administratieve krachten, cateringliefhebbers, …  Iedereen is welkom, zowel individueel als in verenigingsverband.

Kom je even proeven van onze creatie?
We nodigen jou graag uit op onze STARTAVOND:
VRIJDAG 7 SEPTEMBER te 20 uur in GC De Volkskring te Lede
.

#M wordt er uitgebreid in al zijn aspecten aan jou voorgesteld. We omschrijven alle manieren waarop je kan meewerken, er is ruimte tot vraagstelling … en je krijgt ongetwijfeld de smaak te pakken! We kijken ernaar uit jou te ontmoeten!

#M is een creatie van Processiecomité Lede, i.s.m. het Gemeentebestuur van Groot-Lede en de parochiegemeenschap St. Martinus Lede.