HEROPSTART VIERINGEN IN ONZE KERKEN.

Beste gelovige,

De Nationale Veiligheidsraad van woensdag 3 juni 2020 gaf groen licht aan de erkende erediensten in ons land om opnieuw samen te komen om religieuze diensten te houden. We danken allen die ertoe hebben bijgedragen dat we na het lange wachten nu weldra weer samen kunnen vieren in onze kerken.

Er zijn heel wat veiligheidsmaatregelen afgesproken met en goedgekeurd door de overheid. Deze zijn ook besproken door de plaatselijke pastorale verantwoordelijken en de kerkfabrieken. Inachtnemend de veiligheid en de gezondheid van eenieder werd het volgende beslist voor de vieringen in de kerken van de Onze-Lieve-Vrouwparochie te Lede en Wichelen :

In nog niet alle kerken van onze parochie kan veilig gevierd worden (autonome beslissing van de plaatselijke kerkraden in samenspraak met de overheid).

Hierna vindt u de plaatsen waar vieringen wel kunnen doorgaan vanaf het weekend van 13 en 14 juni.

MISVIERINGEN TE

LEDE (max 70 p) :                               OP DINSDAG OM 9.00u

OP ZATERDAG OM 17.00u

OP ZONDAG OM 11.00u

OORDEGEM (max 70 p):                   OP ZONDAG OM 9.00u

SCHELLEBELLE (max 55 p):            OP ZATERDAG OM 17.00u

WICHELEN (max 62 p):                     OP ZONDAG OM 9.45u

GEBEDSDIENSTEN TE

SERSKAMP (max 48 p):                    ELKE EERSTE WOENSDAG VAN DE MAAND OM 18.30u

We kunnen nog niet de volle capaciteit van de kerken gebruiken. Daarom zijn we genoodzaakt te werken met een telefonische reservatie per kerk. Wenst u aan een viering deel te nemen, dan belt u op voorhand.

Kerk Lede : 0479/38.85.42 (maandag en woensdag tussen 18.30u en 20.30u)

Kerk Oordegem : 0479/38.85.43 (elke weekdag tussen 9.00u en 17.00u)

Kerk Schellebelle : 0477/09.09.57 (elke weekdag tussen 18.00u en 21.00u)

Kerk Wichelen : 0477/09.09.81 (elke weekdag tussen 17.00u en 21.00u)

Om alles veilig te laten verlopen zullen er voor de  zondagsvieringen stewards ter beschikking zijn die de deelnemers naar hun plaatsen zullen begeleiden. De stoelen staan opgesteld zodat er veilige afstand is tussen iedereen. Hou ook op het kerkplein voor- en na de diensten voldoende afstand. Het is aanbevolen om naar de vieringen te komen met een mondmasker. De stoelen en alle gebruikte oppervlaktes worden na gebruik veilig ontsmet door plaatselijke poetsploegen en de kerk wordt voldoende verlucht.

We begrijpen dat dit allemaal wat vreemd overkomt, maar de veiligheid en de gezondheid van de parochianen is onze grootste bekommernis.

We willen u danken voor het begrip en het geduld om zolang niet samen te kunnen vieren in de kerken. Velen hebben alternatieven leren kennen via radio, tv, livestreams, maar ook individueel gebed thuis of in de open kerken, aan een veldkapelletje en op zoveel andere plekken. Via Kerknet, Kerk en Leven, Tertio of andere media bleven we op de hoogte van het reilen en zeilen in de Kerk.

We konden vele weken niet samen vieren in onze kerken, maar onze diepe verbondenheid met elkaar zocht en vond vele andere wegen, niet het minst voor hen die door het virus getroffen werden en een dierbare verloor of ernstig ziek werd.

Vanaf zaterdag 13 juni bent u terug van harte welkom om in onze kerken mee te vieren!

Priesters, diakens en parochieploeg van de Onze-Lieve-Vrouwparochie