KERSTMIS 2020

In normale omstandigheden was er op kerstavond een eucharistie voorzien in Schellebelle, Oordegem en Lede.

Op Kerstdag zelf was er een eucharistie voorzien in Wichelen en in Lede.

In totaal zouden een 900 gelovigen aan deze eucharistievieringen kunnen meevieren.

Door de coronamaatregelen ( maximum 15 personen in één viering, toestand van 11 december) vallen al deze vieringen natuurlijk weg.

We stellen voor om op Kerstmis  te kijken naar de eucharistie die onze bisschop Lode Van Hecke zal opdragen om 10 uur.

Onze bisschop is eigenlijk  onze eerste en belangrijkste voorganger in het gebed.

Het zou goed zijn te beseffen dat we samen aan deze eucharistie “deelnemen” via de TV.

Hier de info:

Op kerstdag, om 10u, gaat bisschop Lode Van Hecke samen met hoofdaalmoezenier Bert Vanderhaegen voor in een eucharistieviering vanuit het Universitair Ziekenhuis in Gent. Aan de viering werken personeelsleden mee van het ziekenhuis en de muziek wordt verzorgd door buitenlandse studenten. De viering is te bekijken via Kerknet en wordt ook rechtstreeks uitgezonden door de regionale zenders AVS en TV Oost.

Je vindt dit ook op www.kerknet.be/radio-tv-mis

Indien er nog initiatieven komen voor onze parochie zullen we dit via onze website en via flyers in onze kerken meedelen.

Onze kerken blijven open voor stil gebed en bezinning.

De juiste uurregeling vind je in het parochieblad en op onze website:

www.parochieledewichelen.be

Pastoor Antoon en medewerkers