LUCAS VAN DEN EYNDE SPEELT HOOFDROL IN #M.

Lede heeft een rijk verleden: de plaats waar al meer dan 600 jaar een processie door de straten trekt, een plek die is uitgegroeid tot vertrouwd bedevaartsoord en waar De Zoete Nood Gods waakt over zijn vele bewoners.

Vernieuwing.

Echter wijzigt een tijdsgeest en is een maatschappij voortdurend in evolutie. Het was dan ook een actuele uitdaging om de sterke inspiratie en vorm die al eeuwenlang gekoesterd wordt nu veilig te stellen voor de toekomst. En dat antwoord ligt nu op de tafel: de massa-evocatie #M, een beeld van liefde.

Uniek.

#M kan je beleven op 1 plaats: het Marktplein van Lede. In de schaduw van de kerk worden tribunes gebouwd die een groot spelvlak omboorden. De kerk wordt het eeuwenoude, levensechte en statige decor waartegen tal van acteurs, spectaculaire beelden en theatereffecten voor indrukwekkende momenten zullen zorgen.

Bekend Vlaams acteur als hoofdrol.

LUCAS VAN DEN EYNDE neemt het voortouw als verteller en gids in de verhaallijn die hoogtepunten uit het rijk verleden tastbaar maakt. Hij is zonder twijfel één van de theatertoppers in Vlaanderen. Veelzijdig als (stem)acteur, zanger en performer in theater en film. Op de scènes van o.a. De Blauwe Maandag Compagnie, Het Toneelhuis, ’t Arsenaal en KVS zette hij spraakmakende vertolkingen neer die hem ook tot laureaat maakten in enkele prestigieuze prijzen. 

Het televisiepubliek maakte voor het eerst kennis met Lucas als de ‘professionele afscheidnemer’ Xavier De Baere in het populaire televisieprogramma Morgen Maandag. Daarna stapelen de hoofdollen in bejubelde reeksen zich op : In de Gloria, Het Eiland, Aspe, Van Vlees en Bloed, Dubbelleven, De Ronde, Met Man en macht, De Ridder en Gent West. Gastacteur in Vermist, Callboys, De Elfde van den Elfde, Professor T, Spitsbroers, Unité 42 en The Team. Lucas realiseerde ook filmrollen in De Zaak Alzheimer, Groenten uit Balen, Ay Raom, Bastaard en Niet Schieten

 

Musicalliefhebbers kennen hem uit de producties Daens,De Rozenoorlog en 40-45.
Met LUCAS VAN DEN EYNDE en meer dan 250 medewerkers
Tekst, concept & regie : MARC BOON.
MARKT LEDE : 3, 4 en 5 MEI 2019 – 20.45 UUR 
INFO & TICKETS : www.beeldvanliefde.be

 

Tickets kunnen ook, tegen cash betaling, bekomen worden in het parochiaal secretariaat in de pastorij (nieuwstraat 8) in Lede tijdens de openingsuren. Zolans de voorraad strekt.