STERZINGEN IN SMETLEDE.

Naar jaarlijkse gewoonte gaan onze kinderen van de catechese op zaterdagnamiddag, 04/01/2020, sterzingen. Het ingezamelde geld schenken we aan Missio en aan Welzijnszorg. Missio gebruikt het geld om er kinderprojecten wereldwijd mee te steunen. Bijvoorbeeld goede scholen of toegankelijke gezondheidszorg. Ze geven we onze leeftijdsgenoten die het moeilijk hebben, een duwtje in de rug.

Maar we hebben ook oog voor de mensen die het  minder goed hebben in onze eigen omgeving. Een deel van onze opbrengst gaat naar Welzijnsschakels van Lede en Erpe Mere en wordt gebruikt om voedsel te kopen voor voedselpaketten.

 

Wat is sterzingen ?

 

Sterzingen is eenvoudig uit te leggen in vier kernwoorden.
 

  1. Drie Wijzen: Sterzangers zijn de hedendaagse Drie WIjzen. Ze verkondigen de geboorte van Jezus.
  2. Middeleeuwen: Sterzingen gaat terug op een traditie uit de middeleeuwen. Toen gingen kinderen 'driekoningen zingen' om extra geld in te zamelen voor hun eigen gezin. Sterzangers zamelen geen geld in voor zichzelf, maar wel voor de kinderprojecten van Missio. In BelgiĆ« steunen we deze editie in het bijzonder de straatkinderen van Venezuela.
  3. Internationaal: niet enkel die wereldwijde kinderprojecten geven een internationaal karakter aan Sterzingen. De actie zelf loopt ook over de hele wereld! In zo'n 140 landen trekken kinderen in precies dezelfde periode, met precies hetzelfde doel de straat op.
  4. Werelderfgoed: in 2015 erkende de UNESCO (de Organisatie der Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) het Sterzingen als immaterieel cultureel erfgoed. Een mooie pluim op de hoed van zovele Sterzangers en een motiverend duwtje in de rug!

 

 

Steunt u  mee?  Dank bij voorbaat!

De jongeren van de catechese