VOEDSELBEDELING IN TIJDEN VAN CRISIS.

De coronacrisis heeft ook gevolgen voor de voedselbedeling in onze gemeente Lede. We willen de hulpverlening zoveel mogelijk verderzetten maar moeten ook denken aan de gezondheid van de vrijwilligers. 

Initieel was het onze bedoeling om 1 maal per maand te bedelen in plaats van elke week, maar Cesar Lammens heeft ons een mooi voorstel gedaan namelijk dat hij de gezinnen wekelijks contacteert en er afspraken gemaakt worden wanneer het pakket kan worden opgehaald. Enkel en alleen Cesar neemt de bedeling voor zijn rekening om het aantal contacten te beperken. Waarvoor onze oprechte dank.

Solidariteit met noodlijdenden en hulpbehoevenden behoort tot de kern van onze waarden.

De voedselbedeling maakt het leven van meerdere gezinnen draaglijker. 

Op dit ogenblik bedelen we wekelijks een pakket aan 36 gezinnen wat een totaal maakt van ongeveer 130 personen waarvan meer dan de helft kinderen.

Door de coronacrisis zijn er ook problemen met de bevoorrading. Vooral verse voeding is een probleem, maar ook droge voeding  en fruit. Die producten moeten we aankopen met een beperkt budget. Reden daarvan is een verminderd aanbod van de warenhuizen en toevoer naar de voedselbank Oost-Vlaanderen.

We willen zeker onze mensen niet laten vallen, vooral nu niet in tijden dat ze de steun zeer goed kunnen gebruiken.

Wil u onze tijdelijk financieel steunen dan kan u een storting overmaken op rekeningnummer BE75 1325 3250 1951, met vermelding ‘Steun voedselbedeling’.

Toch ook een woord van dank aan alle vrijwilligers die zich buiten de crisis elke week belangeloos inzetten om de bedeling mogelijk te maken.

 

Van harte dank in naam van allen die op ons rekenen.

Namens de werkgroep voedselbedeling Lede.

Diaken Raymond