VORMSEL

U bent hier

Wordt uw kind in de loop van het jaar 2020 twaalf jaar en is het in de Rooms-katholieke Kerk gedoopt, dan kan het in aanmerking komen om gevormd te worden.

Het vormsel is een sacrament. Het heeft met God en de Kerk te maken. In de vormselcatechese staat de persoon van Jezus Christus en de relatie met Hem centraal. Wij zijn ervan overtuigd dat geloven in Jezus Christus een bron van leven is. Niemand is verplicht deze overtuiging te delen. Wie deze overtuiging deelt kan gevormd worden.

Daarom is het vormsel een vrije keuze, die ouders en kinderen samen maken. Het is goed om hierover na te denken en er met uw kind over te praten. Wie de weg van het christelijk geloof gaat, hernieuwt zijn doopbeloften en wordt in zijn ‘gedoopt-zijn’ bevestigd. Hij/zij geeft God een plaats in het leven en wil als christen bij de kerkgemeenschap horen.

GROOT-LEDE

Catecheseploeg

1. Christine Braeckman
  2. Annemie Coppens
  3. Sonja De Kerpel
  4. Angeline De Moor
  5. Karine De Vuyst
  6. Ann De Winne
  7. Hendrik Geerinckx
  8. Inge Janssens
  9. Oswald Meuleman
  10. Christa Perreman
  11. Isabelle Van Der Veken
  12. Stefaan Van Gyseghem

Komende activiteiten

OMWILLE VAN HET CORONAVIRUS WORDEN ALLE ACTIVITEITEN TOT EN MET 19 APRIL IN DE VERSCHILLENDE CATECHESEPLAATSEN GEANNULEERD!

PROGRAMMA LEDE:

Repetitie in de kerk voor de vormelingen om 18.00 uur met in aansluiting laatste info voor de ouders om 19.00 uur

Generale repetitie in de kerk voor de vormelingen om 17.00 uur tot 18.30 uur

Zaterdag 26 september

VORMSELVIERINGEN

PROGRAMMA SMETLEDE:

Catechese in de kerk van 16u30 tot 18u (het vormsel)

Repetitie met koor te Oordegem

Repetitie in de kerk te Oordegem

Zondag 27 september 2020

VORMSELVIERING te 9 uur in Oordegem

PROGRAMMA OORDEGEM:

Vormselcatechese om 17.00u met eucharistieviering  om18.30u

Zangrepetitie in het ontmoetingslokaal om 19.30u

Slotrepetitie Vormsel in de kerk om 18.00u

Zondag 27 september

Vormselviering om 9u in Oordegem

GROOT-WICHELEN

Voor groot-Wichelen zijn er twee vormseltrajecten: Sint-Jans Onthoofding te Schellebelle en Sint-Gertrudis te Wichelen. Iedereen kan vrij kiezen in welke kerk men aansluit, meest voor de hand liggend is de kerk waar men zich 'thuis' voelt en men tijdens het weekend naar de 'mis' gaat.

Inschrijven voor het vormseltraject in Wichelen en Schellebelle kan je met dit formulier.

VORMSELKERK SINT-JANS ONTHOOFDING SCHELLEBELLE

Verantwoordelijke: Mevr. Karien Van der Beken    Email: karienvandereken@hotmail.com

Administratie: Mevr. Inge Derde, via: inge.derde@bellaw.eu

VORMSELKERK SINT-GERTRUDIS WICHELEN