VORMSEL

U bent hier

Wordt uw kind in de loop van het jaar 2020 twaalf jaar en is het in de Rooms-katholieke Kerk gedoopt, dan kan het in aanmerking komen om gevormd te worden.

Het vormsel is een sacrament. Het heeft met God en de Kerk te maken. In de vormselcatechese staat de persoon van Jezus Christus en de relatie met Hem centraal. Wij zijn ervan overtuigd dat geloven in Jezus Christus een bron van leven is. Niemand is verplicht deze overtuiging te delen. Wie deze overtuiging deelt kan gevormd worden.

Daarom is het vormsel een vrije keuze, die ouders en kinderen samen maken. Het is goed om hierover na te denken en er met uw kind over te praten. Wie de weg van het christelijk geloof gaat, hernieuwt zijn doopbeloften en wordt in zijn ‘gedoopt-zijn’ bevestigd. Hij/zij geeft God een plaats in het leven en wil als christen bij de kerkgemeenschap horen.

GROOT-LEDE

Catecheseploeg

1. Christine Braeckman
  2. Annemie Coppens
  3. Sonja De Kerpel
  4. Angeline De Moor
  5. Karine De Vuyst
  6. Ann De Winne
  7. Hendrik Geerinckx
  8. Inge Janssens
  9. Oswald Meuleman
  10. Christa Perreman
  11. Isabelle Van Der Veken
  12. Stefaan Van Gyseghem

INFO MOMENTEN:

LEDE: zaterdag 14 september na de eucharistie van 17.00 u.

OORDEGEM: zaterdag 14 september na de eucharistie van 18.30 u.

SMETLEDE: zondag 15 september na de rotatiemis van 09.00 u.

------------------------------------------------------------------------

Vormselvieringen 2020:

Zaterdag 2 mei in Lede om 14.00 u en 16.00 u

Zondag 3 mei in Oordegem voor de vormelingen van Oordegem en Smetlede om 09.00 u

GROOT-WICHELEN

Voor groot-Wichelen zijn er twee vormselkerken: Sint-Jans Onthoofding te Schellebelle en Sint-Gertrudis te Wichelen. Iedereen kan vrij kiezen in welke kerk men aansluit, meest voor de hand liggend is de kerk waar men zich 'thuis' voelt en men tijdens het weekend naar de 'mis' gaat.

Inschrijven voor het vormseltraject in Wichelen en Schellebelle kan je met dit formulier.

Onder 'extra informatie' onderaan deze pagina vind je uitgebreide informatie over het vormsel en de vormselvoorbereiding in Schelle en Wichelen.

VORMSELKERK SINT-JANS ONTHOOFDING SCHELLEBELLE

Verantwoordelijke: Mevr. Karien Van der Beken