VORMSEL

U bent hier

Wordt uw kind in de loop van het jaar 2020 twaalf jaar en is het in de Rooms-katholieke Kerk gedoopt, dan kan het in aanmerking komen om gevormd te worden.

Het vormsel is een sacrament. Het heeft met God en de Kerk te maken. In de vormselcatechese staat de persoon van Jezus Christus en de relatie met Hem centraal. Wij zijn ervan overtuigd dat geloven in Jezus Christus een bron van leven is. Niemand is verplicht deze overtuiging te delen. Wie deze overtuiging deelt kan gevormd worden.

Daarom is het vormsel een vrije keuze, die ouders en kinderen samen maken. Het is goed om hierover na te denken en er met uw kind over te praten. Wie de weg van het christelijk geloof gaat, hernieuwt zijn doopbeloften en wordt in zijn ‘gedoopt-zijn’ bevestigd. Hij/zij geeft God een plaats in het leven en wil als christen bij de kerkgemeenschap horen.

GROOT-LEDE

Voor groot-Lede zijn er drie vormseltrajecten:

Bekijk onze folder in bijlage.

Inschrijven voor het vormseltraject in Lede , Smetlede en Oordegem  kan je met dit formulier.

Catecheseploeg

1. Christine Braeckman
  2. Annemie Coppens
  3. Sonja De Kerpel
  4. Angeline De Moor
  5. Karine De Vuyst
  6. Ann De Winne
  7. Hendrik Geerinckx
  8. Inge Janssens
  9. Christa Perreman
  10. Isabelle Van Der Veken
  11. Stefaan Van Gyseghem

Vormselvieringen 2021 op 24 en 25 april.

GROOT-WICHELEN

Voor groot-Wichelen zijn er twee vormseltrajecten: Sint-Jans Onthoofding te Schellebelle en Sint-Gertrudis te Wichelen. Iedereen kan vrij kiezen in welke kerk men aansluit, meest voor de hand liggend is de kerk waar men zich 'thuis' voelt en men tijdens het weekend naar de 'mis' gaat.

Bekijk onze folder in bijlage.

Inschrijven voor het vormseltraject in Wichelen en Schellebelle kan je met dit formulier.

VORMSELKERK SINT-JANS ONTHOOFDING SCHELLEBELLE

Verantwoordelijke: Mevr. Karien Van der Beken    Email: karienvandereken@hotmail.com

Administratie: Mevr. Inge Derde, via: inge.derde@bellaw.eu

VORMSELKERK SINT-GERTRUDIS WICHELEN