Wordt uw kind in de loop van het jaar 2022 twaalf jaar en is het in de Rooms-katholieke Kerk gedoopt, dan kan het in aanmerking komen om gevormd te worden.

Het vormsel is een sacrament. Het heeft met God en de Kerk te maken. In de vormselcatechese staat de persoon van Jezus Christus en de relatie met Hem centraal. Wij zijn ervan overtuigd dat geloven in Jezus Christus een bron van leven is. Niemand is verplicht deze overtuiging te delen. Wie deze overtuiging deelt kan gevormd worden.

Daarom is het vormsel een vrije keuze, die ouders en kinderen samen maken. Het is goed om hierover na te denken en er met uw kind over te praten. Wie de weg van het christelijk geloof gaat, hernieuwt zijn doopbeloften en wordt in zijn ‘gedoopt-zijn’ bevestigd. Hij/zij geeft God een plaats in het leven en wil als christen bij de kerkgemeenschap horen.

VORMSEL: belangrijke wijziging

“De bisschoppen van de Vlaamse bisdommen van ons land alsook van het vicariaat Vlaams-Brabant voor wat het aartsbisdom betreft, hebben beslist dat de vormselvieringen die voorzien waren tussen Pasen en Pinksteren 2021, zullen doorgaan na de zomervakantie, in de maanden september of oktober. Elk bisdom zal een regeling voorstellen, aangepast aan de eigen situatie en daarover de nodige communicatie verspreiden.”

 

Voor onze parochie gaan de vormselvieringen door in het derde weekend na Pasen. Op zaterdag 7 mei voor de vormelingen van Schellebelle (voormiddag) en Lede (namiddag). Op zondag 8 mei voor de vormelingen van Oordegem en Smetlede en van Wichelen.

 

GROOT-LEDE

Voor groot-Lede zijn er drie vormseltrajecten:  Sint Martinuskerk  in Lede , Sint Pharaildiskerk  in Smetlede  of Sint Martinuskerk  in  Oordegem.

Iedereen kan vrij kiezen in welke kerk men aansluit, meest voor de hand liggend is de kerk waar men zich 'thuis' voelt en men tijdens het weekend naar de 'mis' gaat.

Schrijf hierbij in op bijgaand formulier:

Inschrijven voor het vormseltraject in Lede , Smetlede en Oordegem  

 

Catecheseploeg

 1. Christine Braeckman 
 2. Annemie Coppens
 3. Sonja De Kerpel
 4. Angeline De Moor
 5. Karine De Vuyst
 6. Ann De Winne
 7. Hendrik Geerinckx
 8. Inge Janssens
 9. Christa Perreman
 10. Isabelle Van Der Veken
 11. Stefaan Van Gyseghem

 

Komende activiteiten 

Er kan ingeschreven worden vanaf half oktober. De inschrijvingen moeten binnen zijn tegen 1 november 2021. We starten in het weekend van 19-21 november 2021.

 

 

GROOT-WICHELEN

Voor groot-Wichelen zijn er twee vormseltrajecten: Sint-Jans Onthoofding te Schellebelle en Sint-Gertrudis te Wichelen. Iedereen kan vrij kiezen in welke kerk men aansluit, meest voor de hand liggend is de kerk waar men zich 'thuis' voelt en men tijdens het weekend naar de 'mis' gaat.

 

 

Inschrijven voor het vormseltraject in Wichelen en Schellebelle 

 

VORMSELKERK SINT-JANS ONTHOOFDING SCHELLEBELLE

Verantwoordelijke: Mevr. Karien Van der Beken    

Administratie: Mevr. Inge Derde 

 

VORMSELKERK SINT-GERTRUDIS WICHELEN

Verantwoordelijke: Mevr. Christel De Troch

Zoeken