Wordt uw kind in de loop van het jaar 2020 twaalf jaar en is het in de Rooms-katholieke Kerk gedoopt, dan kan het in aanmerking komen om gevormd te worden.

Het vormsel is een sacrament. Het heeft met God en de Kerk te maken. In de vormselcatechese staat de persoon van Jezus Christus en de relatie met Hem centraal. Wij zijn ervan overtuigd dat geloven in Jezus Christus een bron van leven is. Niemand is verplicht deze overtuiging te delen. Wie deze overtuiging deelt kan gevormd worden.

Daarom is het vormsel een vrije keuze, die ouders en kinderen samen maken. Het is goed om hierover na te denken en er met uw kind over te praten. Wie de weg van het christelijk geloof gaat, hernieuwt zijn doopbeloften en wordt in zijn ‘gedoopt-zijn’ bevestigd. Hij/zij geeft God een plaats in het leven en wil als christen bij de kerkgemeenschap horen.

VORMSEL: belangrijke wijziging

“De bisschoppen van de Vlaamse bisdommen van ons land alsook van het vicariaat Vlaams-Brabant voor wat het aartsbisdom betreft, hebben beslist dat de vormselvieringen die voorzien waren tussen Pasen en Pinksteren 2021, zullen doorgaan na de zomervakantie, in de maanden september of oktober. Elk bisdom zal een regeling voorstellen, aangepast aan de eigen situatie en daarover de nodige communicatie verspreiden.”

Voor onze parochie gaan de vormselvieringen door in het derde weekend van september, hetzij 18 en 19 september 2021. Op zaterdag 18 september voor de vormelingen van Schellebelle (voormiddag) en Lede (namiddag). Op zondag 19 september voor de vormelingen van Oordegem en Smetlede en van Wichelen.

ALLE DATA BLIJVEN ONDER VOORBEHOUD VAN DE MAATREGELEN TEGEN COVID-19.

GROOT-LEDE

Voor groot-Lede zijn er drie vormseltrajecten:  Sint Martinuskerk  in Lede , Sint Pharaildiskerk  in Smetlede  of Sint Martinuskerk  in  Oordegem.

Bekijk onze folder in bijlage.

Inschrijven voor het vormseltraject in Lede , Smetlede en Oordegem

Catecheseploeg

1. Christine Braeckman
  2. Annemie Coppens
  3. Sonja De Kerpel
  4. Angeline De Moor
  5. Karine De Vuyst
  6. Ann De Winne
  7. Hendrik Geerinckx
  8. Inge Janssens
  9. Christa Perreman
  10. Isabelle Van Der Veken
  11. Stefaan Van Gyseghem

De vieringen zijn verschoven naar september 2021.

Lede op zaterdag 18 september 2021

Oordegem en Smetlede op zondag 19 september 2021

GROOT-WICHELEN

Voor groot-Wichelen zijn er twee vormseltrajecten: Sint-Jans Onthoofding te Schellebelle en Sint-Gertrudis te Wichelen. Iedereen kan vrij kiezen in welke kerk men aansluit, meest voor de hand liggend is de kerk waar men zich 'thuis' voelt en men tijdens het weekend naar de 'mis' gaat.

De vieringen zijn verschoven naar september 2021.

Schellebelle op zaterdag 18 september 2021

Wichelen op zondag 19 september 2021