De voorbereiding op de eerste communie gebeurt in samenwerking met de scholen. De viering heeft plaats in de kerk van de parochie waar de school gevestigd is. De datum verschilt van parochie tot parochie.

De eerste communie is geen schoolviering maar een viering binnen de parochie en de kerkgemeenschap. Een eerste communie is geen overgang van kleuter naar eerste leerjaar en zeker geen optreden. Het is de eerste volle deelname aan de eucharistie, waarbij het ontvangen van de communie belangrijk is voor de kinderen. Vandaar dat het ook zinvol is dat er een actieve participatie is van groot en klein … en centraal staat steeds Jezus Christus. Hij is het die onder ons komt waar we in Zijn naam samen zijn.

Inschrijven kan hier

Eerste communie 2021

Eerste Communievieringen vinden plaats op :

Zaterdag 11 september:

• 09.00 uur: Wanzele
  • 11.00 uur: Impe
  • 14.00 uur: Smetlede

Zondag 12 september

• 09.00 uur: Oordegem

Opgelet: mochten de covid-maatregelen in september dit eisen kan het mogelijk zijn dat we op 11 en 12 september moeten uitwijken naar de kerk van Lede.

Zaterdag 25 september:

• 09.00 uur: Serskamp en Wichelen groep 1 in Wichelen
  • 11.00 uur: idem groep 2
  • 14.00 uur: Schellebelle

Zondag 3 oktober:

• 09.00 uur: Lede: groep 1
  • 10.30 uur: Lede: groep 2

We houden ons aan de covid-maatregelen die dan gelden!