’Dit is mijn Lichaam voor u gegeven. Dit is mijn Bloed, vergoten voor u en voor alle mensen tot vergeving va de zonden.’
Zo sprak Jezus op het Laatste Avondmaal.

De eucharistie staat centraal in de geloofsbeleving en wordt dan ook de bron en het hoogtepunt van het christelijk leven genoemd. Alle sacramenten staan op haar gericht want de eucharistie is het sacrament bij uitstek van de tegenwoordigheid van de verheerlijkte en verrezen Christus.

Christus is op vele wijzen bij zijn kerk aanwezig, maar nergens is Hij zo intens aanwezig als in de eucharistie.’Dit is mijn Lichaam voor u gegeven. Dit is mijn Bloed, vergoten voor u en voor alle mensen tot vergeving va de zonden’. Zo sprak Jezus op het Laatste Avondmaal.

De eucharistie is maaltijd en voedsel. De eucharistie neemt ons op in de verbondenheid met de Heer (vertikaal) en met medemensen (horizontaal). De eucharistie versterkt christenen als kinderen van God en broeders en zusters van elkaar. Vanuit de eucharistie worden christenen ook gezonden. Alles wat zij ontvangen hebben kunnen zij niet voor zichzelf houden.

De eucharistie is niet alleen ‘gedachtenis’ aan het laatste Avondmaal en de zelfgave van Christus. De eucharistie laat ons nu reeds proeven van de ontmoeting met de verrezen Heer: ‘Heer Jezus, wij verkondigen uw dood en wij belijden tot Gij wederkeert, dat Gij verrezen zijt’.

Wij willen samen vieren…

de daden van de Heer

Eucharistievieringen in onze parochie

Zaterdag 17 april:

17.00 u: Oordegem

Zondag 18 april:

09.30 u en 10.30 u: eucharistie in Wichelen

Zaterdag 24 april:

17.00 u: eucharistie in Schellebelle

Zondag 25 april:

09.30 u en 10.30 u: eucharistie in Lede

Zaterdag 1 mei:

17.00 u: eucharistie in Oordegem

Zondag 2 mei:

09.30 u en 10.30 u: eucharistie in Wichelen

Zaterdag 8 mei:

17.00 u: eucharistie in Schellebelle

Zondag 9 mei:

09.30 u en 10.30 u: eucharistie in Lede

De regeling van twee vieringen na elkaar in Lede of in Wichelen blijft tot zolang de coronamaatregelen op 15 personen blijven.

RESERVATIE VERPLICHT:

• Lede: 0479/38 85 42 (dinsdag- en vrijdagvoormiddag 9u30 tot 12u00 + donderdagnamiddag 16u00 tot 18u00)
  • Oordegem: 0476/97 09 47
  • Schellebelle: 0477/09 09 57